Birdartphotography
 

 

Welkom!

Mijn naam is Gérard van den Broek, en ben 'n gepassioneerd natuurfotograaf, gespecialiseerd in het fotograferen van vogels die in Nederland voorkomen.

Volgens de wetenschap bewonen vogels onze planeet al zo'n 150 miljoen jaar, de mens "pas" enkele miljoenen jaren!
Vogels hebben zich dan ook prima aangepast aan de verschillende biotopen waarin ze leven en de meeste soorten zijn zeer flexibel ingesteld. Zo verblijven veel soorten in een bepaald gebied om te nestelen en reizen indien deze dat nodig vinden, naar weer een ander gebied om b.v. te overwinteren i.v.m. voedselaanbod en/of temperatuur waarbij de lengte van het daglicht een belangrijke rol speelt.
Door o.a. de klimaatverandering komen er in Nederland nieuwe soorten bij, en verdwijnen er ook soorten. Dit is een normaal en natuurlijk proces. Tenslotte verblijft een vogel op 'n plaats, welke geschikt is.

Vaak heeft de man opvallende kleuren in het kleed, waarbij de vrouw van dezelfde soort, hoofdzakelijk bruintinten in het kleed heeft met dikwijls de kleurstellingen die de man ook bezit, maar dan zijn die subtiel aanwezig. Een van de redenen dat de vrouw een minder gekleurd kleed heeft, is de broedzorg. Door minder felle kleuren in haar kleed, valt ze minder snel op.
Tijdens een shoot, zijn er momenten op de dag, waarbij het licht een andere intensiteit heeft. Dit zult u ook in de kleuren van de vogels terug zien. In het algemeen, is het lente- en zomerkleed van vogels in deze periode op haar mooist. Relaties en gezinnen moeten in een korte periode ontstaan en juist dan, laat deze diersoort zich op z'n mooist zien. Zo past het winterkleed van de vogels, op haar beurt weer mooi bij z'n omgeving.
Het is me dan ook een genoegen, deze prachtige momenten met u te delen.  

Houdt de site in de gaten, daar deze regelmatig (wekelijks) wordt voorzien van nieuwe foto's, welke te vinden zijn op de "home page" via de tab "Foto's.....NIEUW", waar ik ook wetenswaardigheden vermeld over de betreffende soort. Dezelfde nieuwe foto's, zijn ook terug te vinden via de tab "Foto's.....soorten..", waar dan tevens boven iedere foto een begeleidende tekst staat.

U kunt ook een boodschap in het gastenboek achter laten.
Als u geïnteresseerd bent in een van mijn werken, of in een lezing waarbij ik veel van mijn foto's toon, dan kunt u vrijblijvend contact opnemen middels het contactformulier. 

Ik wens u veel kijkplezier toe!! 

 
Jaar van de wulp.png

 

2019
JAAR VAN DE WULP

(Eurasian Curlew)
Numenius arquata

 

 

 
NATIONALE   VOGEL
GRUTTO

(Black-tailed Godwit)
Limosa limosa

 

Geluid van de Grutto

 

DISCLAIMER / COPYRIGHT
De vorm en inhoud van deze website zijn met uiterste zorgvuldigheid samengesteld. Het verzamelen van al dit fotowerk kost vele jaren. U wordt dan ook vriendelijk verzocht het copyright van al dit fotowerk te respecteren! Ongeoorloofd gebruik van enig materiaal afkomstig van deze website vormt een inbreuk op het copyright en overige rechten. Materiaal van deze website mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd, openbaar gemaakt, gebruikt of  verspreid, zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming.