Birdartphotography
 

 

Welkom!

Mijn naam is Gérard van den Broek en ik fotografeer met hart en ziel vogels die in Nederland voorkomen.

Het fotograferen en het delen van kennis gecombineerd met vaak avontuurlijke ondernemingen, brengen mij groot plezier. Maar ook een grote uitdaging: de foto's die je aantreft op deze site zijn nooit een exemplaar uit een serie van tiental geschoten beelden per seconde. Alle foto's neem ik bewust op dat éne specifieke moment. Verschillende soorten fotografeer ik op een dusdanige manier, dat de kenmerken en het gedrag goed in beeld komen. Hierdoor wordt determinatie makkelijker en krijg je meteen een beter beeld van een bepaalde soort.

  • Op deze website plaats ik regelmatig nieuwe foto's. Deze zijn te vinden op de home page via de tab 'Foto's.....NIEUW'. Hier vermeld ik tevens wetenswaardigheden over de betreffende soort.
  • Wilt u een van mijn foto's bestellen, of heeft u interesse in een lezing? Neem dan gerust contact op via het online contactformulier op deze site.
    Lezingen ondersteun ik met foto's uit eigen werk.

Wist u dat vogels onze planeet al 150 miljoen jaar bewonen? De mens 'pas' enkele miljoenen jaren. Vogels hebben zich prima aangepast aan de verschillende biotopen waarin ze leven; vele soorten zijn zeer flexibel ingesteld, denk bijvoorbeeld aan de jaarlijkse vogelmigratie. Een vogel verblijft nu eenmaal in een leefomgeving die het best past.

In de vogelwereld heeft de man vaak opvallende kleuren, waarbij de vrouw van dezelfde soort hoofdzakelijk bruintinten in haar verenkleed heeft. Een van de redenen dat de vrouw een minder gekleurd kleed heeft, is de broedzorg. Door minder felle kleuren valt ze immers niet zo snel op en blijft het nest beter beschermd. 
Soms bepaald het licht tijdens de shoot de intensiteit van de verenkleuren. In het algemeen is het verenkleed in de lente en zomer op haar mooist, omdat relaties en gezinnen in een korte periode moeten ontstaan en juist dan laat deze dierensoort zich op haar mooist zien. Zo past het winterkleed van de vogels op haar beurt ook weer mooi bij z'n omgeving.

Ik wens u veel kijkplezier!!!

 

 
NATIONALE   VOGEL
GRUTTO

(Black-tailed Godwit)
Limosa limosa

 

Geluid van de Grutto

 

DISCLAIMER / COPYRIGHT
De vorm en inhoud van deze website zijn met uiterste zorgvuldigheid samengesteld. Het verzamelen van al dit fotowerk kost vele jaren. Ik vraag u dan ook vriendelijk het copyright van al dit fotowerk te respecteren. Als u een foto of ander materiaal wilt gebruiken van deze website, neem dan even contact met me op.