Birdartphotography
 

 

Welkom!

Mijn naam is Gérard van den Broek en een van mijn passies is het fotograferen van vogelgedrag in Nederland.

Deze sfeerfoto's van verschillende soorten vogels, inclusief beeldinformatie, vind je op deze site terug. Ik hoop middels deze manier meer begrip en aandacht te krijgen voor deze boeiende en onmisbare dierensoort.

Het fotograferen en het delen van kennis, gecombineerd met vaak avontuurlijke ondernemingen, brengen mij groot plezier. Maar ook een grote uitdaging: de foto's die je aantreft op deze site zijn nooit een exemplaar uit een serie van tiental geschoten beelden per seconde. Alle foto's neem ik bewust op dat éne specifieke moment. Verschillende soorten fotografeer ik op een dusdanige manier, dat de kenmerken van de vogel goed in beeld komen. Hierdoor wordt determinatie makkelijker en krijg je meteen een beter beeld van een bepaalde soort.

  • Op deze website plaats ik regelmatig nieuwe foto's. Deze zijn te vinden op de home page via de tab 'Foto's.....NIEUW'. Hier vermeld ik tevens wetenswaardigheden over de betreffende soort.

In de vogelwereld heeft de man vaak opvallende kleuren en een contrastrijk kleed, waarbij de vrouw van dezelfde soort hoofdzakelijk bruintinten in haar verenkleed heeft. Een van de redenen dat de vrouw een minder gekleurd kleed heeft, is de broedzorg. Door minder felle kleuren valt ze immers niet zo snel op en blijft het nest beter beschermd. 
Soms bepaald het licht tijdens de shoot de intensiteit van de verenkleuren. In het algemeen is het verenkleed in de lente en zomer op haar mooist, omdat relaties en gezinnen in een korte periode moeten ontstaan en juist dan laat deze dierensoort zich op haar mooist zien.

Veel kijkplezier!!! 🪶

 

 

 Onze nationale vogel: de grutto

(Black-tailed Godwit)
Limosa limosa

 
 

 

 

DISCLAIMER / COPYRIGHT
Niets van deze website mag gebruikt worden voor reproductie. Als je een foto of ander materiaal van deze website wilt gebruiken, neem dan eerst even contact met me op.