Nieuwe foto's

 

Soort: huismus 

Omschrijving van de foto's (2x): 

"Huismus vrouw foerageert in het gras, in de zomer, waarbij op de tweede foto de lichte wenkbrauwstreep duidelijk zichtbaar is."

Algemene info huismus:
De huismus behoort tot de meest voorkomende vogels in Nederland en is herkenbaar als een meestal drukke en bezige kleine zangvogel die graag in groepjes foerageert. Deze vogel heeft de snavel van een zaadeter en de bovenkant van deze mus bestaat uit streepjespatronen waarbij deze soort prachtige bruintinten in het verenkleed heeft.
De man is herkenbaar aan het donkere kleed en de grijze kap met zwarte bef en de lichte stip achter het oog.
De vrouw is herkenbaar aan haar lichte kleed, waarbij de lichte wenkbrauwstreep opvalt.
De maximale waarden van deze vogel (bij benadering):
lengte: 17 cm; spanwijdte: 22 cm; gewicht: 36 gram; leeftijd: 13 jaar.
De huismus kan overal voorkomen waar struikgewas, hagen en ruigten zijn en nestgelegenheid.
Het nest wordt graag gemaakt in een spleet of holte van een muur of dak en bestaat vooral uit gras en twijgjes met veren.
Meestal nestelen mussen in de nabijheid van elkaar.
De mens creëert door zijn manier van leven, een prima omgeving voor de huismus.
Het voedsel van deze soort bestaat hoofdzakelijk uit: zaden, scheuten, knoppen, bessen en insecten.
De meeste vogels trekken voor de winter niet weg.